Saturday, December 31, 2011

Current Vice President 1, IIUM Andeka Caklempong.

Nama Penuh: Mohamad Amin bin Mohammad Ghani
Dari mana: Kota Bharu, Kelantan
Lahir bila: 8th of September, 1988
Fav football team: Liverpool


Educational background Amin:

  1. sekolah rendah dekat Sekolah Kebangsaan Langgar.
  2. sekolah menengah di Maktab Sultan Ismail, or can also be known as Sultan Ismail College.
  3. tapi tu tadi sampai form 3 je, form 4 masuk MRSM.
  4. Then, melangkah ke UTM (ni International Campus,bukan kat Skudai, tapi kat area Jalan Semarak), amek Mechanical Engineering.
  5. Habis dip, masuk IIUM, majoring in mechanical-automative....rasanya, kot? Haha
  6. All in all, bijak si Amin ni. Hallo,masuk MRSM kira bijak lah kan,okayh. pastu amek Engin plak, hah, bijak bijak.. Orang kata, yang masuk SIC tu budak2 poyo/koya. *tetiba* hahaha..


Tentang Amin:

Tinggi dia..lebih kurang 180cm kot. *ukuran tak bertauliah.haha* Dia memang peminat tegar Liverpool FC, to be specific, Steven Gerrard. Amin ni bukan budak ICT,tapi bab-bab komputer ni,mmg dia agak pakar jgak ah. Oh, dia homophobic. *sangat random fakta itu. Hahahaha~* Dia dipanggil sebagai Ameng, ataupun Aming. Dulu suka main farmville lah, cafe world lah, ape jenis game kat facebook tu lah. Dia ada youtube account, tapi dia tak upload any videos pun. Amin anak sulung, and his parents are busy working so dia yang kena jaga adik-adik time dia sekolah dulu. Oh! Ada satu fakta menarik, hehe...dulu time umur 18, Amin ada join satu social networking site ni (tak bleh lah nyatakan websitenya nama apa kan.haha) Kalau skang,korang nampak rambut dia mcm dedaunan berguguran di taman sakura *apakahjadah ekspresi metaphor yang aku pakai ni??* duluuuu, dia ada bannyaak rambut~ tgk ni haaa~ siap buat mata besar ala2 korea gitewww~ (amin,gurau je weh,jgn marah.haha)


  • Seorang yang popular (sama ada secara sedar ataupun tidak, dia ni popular sebenarnya)
  • kadang-kadang senang sangat percaya kat orang (mudah ditipu jugak, mungkin...?)
  • Oh.seorang yang mudah simpati dengan orang lain.
  • Prefer perkara yang berkaitan dengan teknikal (sbb tu amek Engin....?)
  • Tak boros, pandai jimat duit bila perlu.
  • Kalau bab kahwin, dia ada mindset yang tradisional. (takperlu yang grand sangat, anak nak ramai, etc.)
  • Walaupun selesa dengan kehadiran ramai orang keliling dia, tapi kadang-kadang dia pun perlu masa untuk bersendirian. 

Kenapa blog pasal VP1? Duhhh~ sebab dah ada blog pasal VP2, so kena adil lah, kena ada blog untuk VP1 jugaakk. Hohehohehohek~ Ok. Kalau VP2's a nice person, this guy right here, VP1, lagi lagi dan lagilah nicer. Seriously, mamat ni memang baik ah. Sopan santun, semangat setiakawan yang tinggi, suka pada muzik (betul, orang yg mghargai seni selalunya dalam kalangan orang baik2). Buat masa skang, katanya dia nak fikir dan fokus kat study dulu, carik lighting yang bagus untuk mencerahkan masa depan dan kemudian barulah mencari peneman untuk sama-sama share masa depan yang insyaAllah cerah tu. (tengok hah matlamat dia..baik kan budak ni? Kalau mak aku jumpe ni, confirm booking awal-awal. Puhahahaha!)

Amin, aaa......................tak tau nak tulis ape dah. Hahahaha~ Oh.ohok,ohok. *coughclearingthroat* Sorry trhadap semua silap salah terkasar bahasa tersentap dekat Amin. Lagi-lagi time training untuk AGM caklempong dulu tu, selalu jgak lah sentap time tu. Dah selalu sangat training, rasa selesa bercakap sampai kadang-kadang terlupa Amin ni still syah pnye senior dlm cklmpong. Anyhow, bangun subuh tu kalau boleh, awal sikit ye,tapi kalau bangun awal pun tidur balik,memang takde makna lah kaann *tetiba tazkirah pendek dekat diri sndiri.Haha!* Semoga masa depan cerah secerah spotlight stadium bukit jalil, insyaAllah.. =D

Monday, December 26, 2011

Current Vice President 2, IIUM Andeka Caklempong.


Nama penuh: Muhammad Harith bin Hussin
Matric number: 0922609
Mahallah: Bilal, Block G.

Dari mana...?: Kuala Kangsar, Perak.
Date of Birth: 11th of May, 1990.
Favourite Football Team: Arsenal


Mende yang Harith pernah join:
1) Zikrul Maut
2) Interschool Debating Championship (Committee Transport and Accomodation)
3) Cultural Unit get-together (Assistant PC)
4) Titian Asli club (secretary 2 for 2010/2011 session)
5) daannn sebagaaaiiinyaaaaa~ *rajin dia ni join-join program and club*


Tentang Harith

  • seorang yang pendiam, konservatif, dan pasif. tetapi, aktif di kalangan rakan-rakan atau orang yang dia selesa. (sangat aktif,okay! haha~)
  • sangat bermoral, mempunyai nilai sivik terhadap orang awam.
  • di kalangan rakan-rakan rapat, dia seorang yang boleh dipercayai.
  • harith ni...luar nampak kuat,nampak macam tabah, tapi hati dia lembut. rapuh pun ada,kadang-kadang. 
  • dia mungkin..ok,jap.kena tukar bahasa..susahlah plak bahasa melayu nie.hehe. ehem.ok. He may not love permanently, but he loves deeply. =)

Why do I blog about him? Simply because he reads my blog. Bwahahahaha~ =D
No laaahhh..because harith is...such a nice and fun person who....yes,reads my blog. Haha! XD
But seriously, dia lah senior yang junior darip.. eh,jap.ok.gini. Dialah my senior in andeka caklempong who is still a junior to me in terms of year-of-study, yang best dan baik dan kelakar dan suka buat cerita and tokok tambah cerita *haku slalu tertipu,pcaya bulat2 dgn kata-kata omongan kosong dia. Muka dia sgt meyakinkan,okay!* dan lately slalu sakit pinggang... (please,pegi carik tukang urut, ktorang juniors nampak mcm making fun of your sakit pinggang but we do really care about you,harith..please carik some massage parlours, or at least, suruh mana2 kawan yg pandai urut tu urutkan, okay?)

Harith, jaga kesihatan. Kalau makan jgn mkn bnyk sgt. Lalau tak mkn, jgn sampai tak mkn apa2 langsung,jgn biar perut tu kosong. Kalau sihat, bagus. Kalau sakit, minum air masak banyak, makan ubat, tidur awal. Kalau happy, bagus. Kalau stress, pegi mandi-manda dkat air terjun/air sungai dengan kawan-kawan. Kalau sedih, pegi karaoke. Kalau hidup huru-hara banyak masalah, bersyukur sbb Dia memberi ujian pada orang-orang yang Dia tahu boleh menghadapi ujian tersebut. Kalau semua perkara berjalan lancar, bersyukur, alhamdulillah. 
Semoga Harith diberikan kesihatan yang baik, dimurahkan dan diperluaskan pintu rezeki, diberkati dengan jodoh yang solehah, dan dikurniakan zuriat yang bijak mengendalikan hal duniawi serta sentiasa mengingati akhirat.


*dah kenapa aku ni? tetiba hujung-hujung jadik mcm serious plak bunyiknya. Hahahaha~* XD

*Next post? VP1. Puhahahahahaha~ ^o^*

Friday, December 23, 2011

Tok Imam

Ye, bapak tok imam, tapi hanaknya macam gini.
Hanak taknak jadik mcm ni.
Tapi hanak tak boleh tipu perasaan sendiri.
Bukan peer preasure, tapi dah dalam fitrah.
Hampun bapak..
Mahap sesangat...
Hanak sayang bapak.

Monday, December 19, 2011

Andeka Caklempong IIUM - Dewan Felda Merak Kayangan and Felda Villa.

*not gonna talk/type much. I'm gonna let these pictures do the talking. =D


December 17th, 2011.

1) So,this is Dewan Felda Merak Kayangan. The lighting was A.W.E.S.O.M.E for taking pictures! Hehe..

2) oh! cuba tgk muka Soffie! *the one at the very left* BWAHAAHA~ XD

3) This is us,with the pengantinsss~ gaya apa? gaya freestyle~ *tapi tak freestyle mana pun.hahahak!*



December 18th, 2011.
1) 2) gambar 1 tu tak nampak muka Soffie, gambar 2 baru nampak muka and rambut baru dia yang mcm budak juvana tgh cuti sekolah. hehehehek *muhammad sofian jamaludin, sorry, beta mmg suka kacau tuan hamba.Bila lagiii~ haha!*


3) Hurm.sapa ni? oh.Aisyah, and Azrul. I meant to take Kak Ekin's picture, but it got covered by Aisyah. Anyhowww, this is Felda Villa (that's the name as I googled it just now), also located somewhere in Jalan Semarak. =)


4) How I love taking candids! HahHAHAhAk! XD ok.this goes by stages. Mula2,kena tgk muka Amin dulu, (the first guy on your left) and then muka abg Aizat, pastu muka Pian! BAHAH!
Amin : Hm..mcm menarik je kek ni..
Abg Aizat : Apa kata kalau, aku cuba makan sket kek ni...
Pian  : Oh,peh!sedap gila ah! Wuh!


5) Have I mentioned how I love taking candid pictures?? Bwahahahaha~ ok.the dialogue. hihihihi +D
Alia : Belasah kek ni! NYUMMM! kain nak rabak terkoyak? xpe.makan kek dulu.
Kak Sarimah : Ehek.ehek,mcm tak muatlah pulak aku nak sumbat the whole kek ni dalam mulut. Uhuhuhu~
Kak Qila : Bosanlah. Hari-hari aku makan kek. Muak dah. Hmph! tapi makan je lah,sedap okaayyy




So, tu je lah yg dapat di-captured-kan for that two days. Tak dpt snap pic banyak2 sbb focus nak main caklempong..nanti kalau salah tekan note,sumbang plak bunyiknya. Hehehe.. ;p

I've spent my weekend with them, Andekians, and truthfully, that was the best weekend that I've had in my whole university life! Sedih, sbb lepas ni dah takde show lagi.. Sedih, sbb sebelum ni tak tau pun caklempong tu apa. Sedih, sbb jadikkan caklempong ni second choice *first choice was gamelan tapi selalu terlepas tarikh interview and tarikh daftar gamelan* 
Happy, sbb last show ni, ada super seniors (abg aizat dgn kak sarimah). Happy, sbb dapat sama2 merasa angkat alat pergi main show kat luar UIA. Happy, sbb dapat main caklempong... 

Q: Best ke main caklempong ni?
A: ...... =)  
Maybe other Andekians can answer the question above but one thing's for sure, my feelings towards Andeka Caklempong IIUM can never be described through words.. It's not something that can be seen, not something that you can comprehend logically, but it can be felt.. When you really do appreciate and love the thing that you do without pondering on what you could gain in return, then that's it, that's the feeling. You know you can feel it..it's there.. :-)

Wednesday, December 7, 2011

Birthday Eve

My birthday was on December 4th, Sunday. (blog ni pasal 3 December, Sabtu)
Tapi disebabkan ke-busy-an yang melampau *takdelah melampau sgt, busy biasa2 je pun.huhu*, maka tak baliklah rumah utk minggu birthday tuuuu... T___T

My sister, who was on school-break *she's a teacher*, arrived unexpectedly here, in IIU, on Saturday morning. Well, since it was really sudden, plus I had a group discussion that morning, she took a nap in my room for about an hour or so. Lepas we had our lunch, tetiba sendiri terasa macam nak pegi Shah Alam *my younger sister is a part-timer at D'Arab Cafe in Giant near I-City* nak kacau adik tgh kerja. Hehehe~ bleh ke kacau adik keja? xpe ke? xpe je, sbb our aunt is the cafe's owner.hohoho..

Pukul 1.30pm gerak, pkol 2.15 smpai KL central, then kena tukar KTM plak. Peh! Lama gila dah tak naik KTM! And they never change! The delay, the bersesak-sesak, and...the smelly coaches.. [-..-"] Sampai2 Shah Alam je dah pukul 4pm. Kacau2 and makan2, at around 8pm gitu,kitorang pun blah. *all thanks to my younger sister, Nur Hidayah Laili, yang belanja secret recipe's cakes and a breathtaking birthday card!*

9.30pm gitu,kitorang dah dalam LRT dah,on our way to Terminal Putra, gombak. Time train tu stopped at KLCC, masuklah a group of urmm...school-dropouts? *Eheh.no lah.that's too harsh* Hurm.ok. A bunch of high school students yang baru lepas SPM. Ada this one guy from that bunch, yang all of a sudden, dengan suara dia yang kuat tu, panggil "YUNA, YUNA, HAI YUNA". Because of the sesak-ness in that coach, I was somehow jauh sikit dengan my older sister. Dia kat belah sana,I kat belah sini, gitulah. At first, well, cmon, who would have thought that that guy's calling for yuna, was actually referring to me? seriously, I thought yuna was on the same coach as I was at that time.

But when I realized that it referred to me, twas too late..the guy was then already standing near beside me. I panicked,at first.but then kept my calm and play with my phone. Lepas tu, apa lagi, constant harassment from that guy lah! *ok.bukanlah harassment,tapi still, kacau2 using a LOUD VOICE IN THE LRT at night! Aku tak takut,tapi pakcik2 and makcik2 surrounding pandang aku lain macam okay..siap ada yang geleng2 kepala lagi.. Mesti they thought that I'm one of them...* Anyhow, luckily it was only done verbally je. Aku rasa diorang tengah stoned, sbb mata merah, or maybe it's just really in their nature to be uncivilized and disrespectful. Aku, apa aku buat? I just wished someone would come to the rescue.. argh.patheticnya diri rasa time tu..can't do anything, can't say a word, can't...can't bantai balik verbally kat budak2 skolah tu..

I used to have a dull and plain birthday eve. Pkol 11.58pm tu pegilah fridge, amik air, and some chocolate or sweets (if there's any), Exactly 12am,speak to self "hey me, happy birthday". and,that's that, that's all there is. Anyhow, to conclude, this is the most colourful birthday eve that I have ever had for...like...ever. Hehehe~


Hey me, happy birthday! \^.^/

Monday, December 5, 2011

Bila Last Post..?

bila? bila? 1st of october? and now,what, 5th december already.
dah berapa lama tak merepek kat blog? ada lah dalam lebih kurang dua bulan.

tadi,dekat facebook, piko posted something on my wall.
this was what he wrote: i read ur blog. thank you sebab ckp aku cute : )
homaigod!! he read my blog! yeah,he did!
hahahahaha~ *tak tau nak rasa happy ke haper....*
haiyoh,,piko ni..buat aku rasa malu-malu ala2 blushing laaaahhh~ hahahaha =D


oh.oh! ok.i've been single dalam lebih kurang 3tahun ni.
hurm.ok.the earlier part (of that 3years) i've had something going on with a girl, but of course, we never officially declared, but we were perfectly aware of our feelings towards each other. Later on (two years or so) due to the hectic and busy schedule/routine, we fell apart.. *and surely,my family doesn't know her existence. Matilah kalau diorang tau*

And so,2011 arrived. i've got a crush..on..one of my course-mates, a benl student. this crush has been going on for like...six months.. and that's that. I realized that this would result in nothing; I was the only one who struggled and suffered (having this crush) whilst she was all the time being fine and oh, furthermore, she is against "my type of people" *if you know what I mean*. Hence, I couldn't continue on having a crush towards her.

This semester came with my focusing on this final semester in the university. I told myself that I don't wanna lose my focus, just concentrate on studies, join some clubs or activities, and so on.
And I'm doing it.
I am *hopefully, will* not gonna lose myself.


Hari ni hari isnin, december 5th 2011. 
Semalam hari ahad, december 4th, 2011.
Yesterday was my birthday =)
*will blog about it later*

Saturday, October 1, 2011

I feel like blogging..

yeah, I do feel like blogging right now, but....
maybe later.

Saturday, August 6, 2011

Song of the Week! [Super Junior - Superman (5th Album)]




[Yesung] SJ! Like this

[Eunhyuk] Naega sesangesuh hanabakke uhbneun GROUPesuh
                Muhtjige choomeulchoogo UNIQUEhan eulpjorimeul hal ddae
[Donghae] Sesang modeun yojuhngdeuri naega banhae banhae
                 naegero dallyuhwa dallyuhwa ee soonganeul hamkke jeulkyuhbolkka


[Yesung] Jinjihage joyonghage nareul sawanghaejoon saramdeureul naneun gamdongshikyuh
[Kyuhyun] Gwaenhee huhseboorigo soljikhaji mothago naege geuruhn soonganiragoneun uhbsuhdda


[SJ] Woorin kyumodo choigo SCALEdo choigo mwuhdeunji choigoga animyuhn andwae
       SUPER JUNIORneun wuhnlae 'MAN'jaman ppajin ireumhayuh himssen dori SUPERMAN
       Yuhljuhngdo choigo jungshinryukdo choigo nooga wooril gamhee kkeuruhnaeltenga!
       SUPER JUNIORneun wuhnlae 'MAN'jaman ppajin ireumhayuh nalssaen dori SUPERMAN 

[Heechul] Ja ja ja daeum noogoo? (Shindong!)


[Shindong] Geuruhge waedeul geuruhke dwireul dorabona, yeogi inneunda na
                     dodaechae noogoreaul channeungeoya, naega Shindong!
[Leeteuk] Haneureh byuhreul ddadajoolga sebwa han-gae doogae segae
                  woorineun wuhnlae irhuhbuhrin byuhreul hapchyuh byuhri yuhl segae


[Heechul] Geurojiman na woorin weropjianha woorin SM Familyrang yojuhngdeuri ijji anha?
[Ryeowook] Joojuh hajima aessuh waemyuhn hajima imi chwaebuhrin geudaen SUPER HOLIC
[Sungmin] Norael boolluhbwa ijen choomeul ddarahae gatti shinnage ullshigoo juhlshigoo


[SJ] Woorin kyumodo choigo SCALEdo choigo mwuhdeunji choigoga animyuhn andwae
       SUPER JUNIORneun wuhnlae 'MAN'jaman ppajin ireumhayuh himssen dori SUPERMAN
       Yuhljuhngdo choigo jungshinryukdo choigo nooga wooril gamhee kkeuruhnaeltenga!
       SUPER JUNIORneun wuhnlae 'MAN'jaman ppajin ireumhayuh nalssaen dori SUPERMAN


[Sungmin.Kyuhyun] Mami wooljuhkhal ddae norael deudgo shippeul ddae
                               gibooneul dallaejool mwuhnga piryohal ddae
                               Wooriga gyuhte issuh ineun himgguht wecyuhbwa


[SJ] Super Junior, We are Super Superman

[Yesung.Ryeowook] Dwege shimshimhal ddae INTERNET guhmsaekhal ddae SUPERjaman chimyuhn, nawa jooreureuk jooreureuj joorereuk uhnjena gyuhte issuh sori jilluh wecyuhbwa


[SJ] Super Junior, We are Super Superman

[Eunhyuk] Guhgi amoodo mollajwuhdo maeil choisuhneul dahae ganda
[Donghae] Noogoda noogooda noogooda haedo giroki marhaejunda!


[SJ] Hamkke guhdneun giri birok huhmnan haljarado 
       Ghyulgook SUPER JUNIOR!
       THE LAST MEN STANDING!
\^,^/

Thursday, July 28, 2011

kepada HARIAN METRO

Susulan dari kes Muhammad Syafiq Abu AniHarian Metro dengan tanpa unsur sensitiviti (seperti kebiasaannya), telah pun membuat kesimpulan bahawa arwah membunuh diri dengan cara terjun dari tingkat 14. Bertemakan 'tabloid', sejujurnya pihak Harian Metro memang bijak dan arif dalam menukarkan cerita fakta yang tepat lagi benar, kepada cerita sensasi dan hangat yang menimbulkan minat kepada para pembaca untuk membuat spekulasi seterusnya menjurus kepada fitnah. 

Tabloids have often been criticised for being sensationalist and lacking journalistic integrity. Some critics go so far as to suggest a disenfranchisement of tabloid readers. (Sumber: Wikipedia)

Utusan Malaysia menyiarkan berita yang sama dengan cara ringkas, padat dan tidak terpesong dari cerita asal. Susulan dari isu 'bunuh diri', The Star Online menemuramah keluarga mangsa (jawapan keluarga mangsa: klik sini) antara petikan artikel tersebut, "We believe that something must have happened to him, if not, why did he leave the Bangkok airport? Someone might have taken him to the condominium,".

Saya tidak mengenali mangsa, saya cuma kenalan jauh yang close enough to know that arwah would NEVER do stupid things which are un-Islamic and sinful.

kepada akhbar Harian Metro dan para pembaca (pembaca akhbar tabloid dan sumber berita dari internet), fikirkan: Adakah anda mahu anak anda dijadikan bahan spekulasi? Adakah anda mahu rakan baik anda difitnah? Apakah yang akan anda rasa jika ahli keluarga anda diumpat?

TOLONG JANGAN TOKOK TAMBAH CERITA.

Thursday, July 21, 2011

Rebecca Black ada lagu baru

Yes, she have a new song called 'My Moment'.
And I think...I kinda liked it though..



Lately, mental dan fizikal dah tak selaras. *maybe that's why I liked her song*

Saya penat, nak tidur.

Sunday, July 17, 2011

Dulu saya.... {1}

Dulu saya Kentoot !

Haha~ tergelak aku sorang-sorang bila ingatkan si 'Kentoot' ni dulu. Huhu..
10tahun dulu, mIRC kan sangat tersangatlah famous kaann~ so, 8tahun sebelum ni, (sekitar umur aku 15 tahun gitu), aku pun terikut jugaklah dengan gejala pergi CC (cyber cafe) dan masuk chat dalam mIRC ni.

Channel yang selalu aku masuk #batupahat, #bp, #johor, #kuiz, aaa..tu je kot. Huhu.. Oh.ada lagi. #1989. Hahaha~ Lepas PMR, menghadap komputer je lah. Chit chat sana sini. Nickname yang aku pakai tu 'kentoot' lah. Ada jugak kadang-kadang tukar kepada 'taik', then 'loji', pastu 'najis'. Tapi admin channel tu banned lah pulok. Huhu.. So, 'kentoot' je lah yang melekat selama dua tahun.

Disebabkan nama 'kentoot', maka semua orang kat dlm channel tu fikir bahawa aku ni seorang jantan a.k.a lelaki. Gahahaha~ But then, awal Form Four tu berkenalanlah dengan dengan sorang mamat ni. Nickname dia ada 'nirvana' gitu-gitu *tak ingat*. Nama dia Firdaus *or maybe Firdhaus* tapi orang panggil dia Jepun. Ntah macam mana ntah, aku bleh plak couple dengan dia. Bwahahaha!~

Dengan nama 'kentoot' tu jugalah, aku famous. *bapak ah. kau ni prasan tak bleh blah dowh!* Lepas setahun pakai nick tu, budak-budak dlm channel #batupahat (rasanyalah, kalau tak silap aku channel tu kot) dijemput pergi gathering dekat...hotel mana ntah.. Aku pun pergilah, ajak adik dengan akak aku skali. Pastu di-interview dekat depan chatters yang lain oleh Piko (Zafian Jayos). Aku ni memang bermusuh dengan mic. Bagilah mic ape pun (termasuk mic dekat karaoke jamban), mic tu mesti taknak kluarkan suara aku. So, bila si Piko yang cute *Piko sangat cute!* tu ajukan soalan dan halakan mic dekat aku, aku pun jawab je lah mcm biasa. Tapi tak kluar suara *daym yu mic!* maka terpaksalah Piko yang cute tu *Piko ni mmg cute ah!* ulang balik jawapan aku dekat org ramai.

I spent my whole form four and five responding to people calling me "hey kentoot~" with "oh. Hai!". I loved it. I love my being as The kentoot. Dalam myspace pun letak 'kentoot'. Huhuhu..sengal. XD

Thursday, July 14, 2011

Go Geous vs Gorgeous

Semalam ternampak iklan satu produk minuman kesihatan, namanya Go Geous. Taadaaa~
“Go Geous is a superb drink that will rejuvenate your cell for optimum health from your head to toe. We have done a thorough research before combining the stem cell of the Ulwitler Spatlauber with other beneficial ingredients for maximum result.”  - Dr Fred Zulli, Ph.D.

Jehan Miskin and Siti Shahrizah bt Saifuddin or better known as Eja, diorang berdua ni lah kot yang jadi duta produk ni. Yang aku pelik sesangatlah pelik (well, since I love language), this product is pronounced as "gɔrdʒəs" or based on these two celebrities (Jehan and Eja), they pronounced it without the 'r', hence  "gɔ:dʒəs". 

Okay.mende yang pelik bagi aku adalah, produk ni dua perkataan kan? Dekat kotak dalam gambar atas tu pun memang jelas ada jarak between that two words. The first word is 'go' and the second is 'geous'. If they (the Go Geous production team) put the space in between, can't they be smart enough to actually pronounce it right? Like this - "gdʒəs". If they really want people to utter the word "gorgeous", then put it like this "Go Gorgeous". 

Pronounce it as it is. Is it really that hard? 

{there are people *this is true* who pronounce country as "kaʊntri" instead of "kantri", and for "custom" they pronounce it as "kostiʊm" and not the supposedly "kʌstəm". Malaysians, do learn more, please. Tak rugi ape pun kalau belajar lebih sket through that berhabuk dictionary of yours tu kaannn}

Monday, July 11, 2011

Najwa Latif - pemain gitar bertudung di Youtube {bukan Yuna} XD

Siapa Najwa Latif ni?
Ntah. I pun tak tahu siapa dia ni sebenarnya. Huhu.. Apa yang I tahu, she goes to the same school as I was!

Haaa...nampak tak badge sekolah dia tu? Temenggong Ibrahim Girls School (TIGS). Kakak dia, Iqhwatul Syafiqah (tak sure sama ada Syafiqah or Syafiqa or Syafikah or Syafika or Shafi...ah.apa-apa je lah) binti Latif. Si Ikhwatul tu sama batch dengan saya time sekolah dulu. Jadi, bila adik dia jadi penyanyi/artis/selebriti, maka saya pun nak lah jugak support si najwa ni.

Tapi.....dia..urm..tak best.. Okay. I admit that I pun bukannya best mana, siapalah I ni untuk mengatakan bahawa Najwa Latif ni tak best kan? Tapi.Tapi.Tapi. Najwa Latif bukan lagi Najwa Latif di youtube semata. Najwa Latif kini sudah menjadi Najwa Latif di radio dan juga televisyen. Maka, automatisnya, dia digelar artis atau selebriti. Menjadi seorang artis, anda harus/mesti BEST. Kalaupun suara anda tak sedap, anda harus/mesti BEST.

I'm not saying that u are forgettable, no. You do have the look and image of an artist. But listening you on the radio, it makes me seriously want to change the frequency to another station. In the beginning, (when you were just starting out on Youtube) I was a fan of yours. But, when there are no visual and just plain audio (on Youtube I could see you visually, but not on radio), it made me realize that your voice has no X-factor..or should we say, the selling point. It sounds okay.....but then that's that. That's all there is.

Ok. Let's say that you have an average vocal range and can't go any bigger, so I think, I really think you should insert emotions in your singing. Or, use different techniques such as whispering, maybe? That would go really well in your songs. I'm here NOT to condemn or criticize you, Najwa Latif. I'm here expressing my views because I want you to be better. I really do.

Sunday, June 26, 2011

Neil Patrick Harris says "I Do".

Well, not just yet. But he IS planning to say "I do" soon!

Harris tweeted on Saturday that he and partner David Burtka will be saying "I do" now that gay marriage is legal in New York. *Lots of couples were ecstatic to hear the news, I must say*.

"David and I did propose to each other, but over five years ago!" Harris explained. "We've been wearing engagement rings for ages, waiting for an available date."

Before the New York state senate and Governor Andrew Cuomo legalized gay marriage Friday night, Harris tweeted that he'd "sure love to get married." He added, "Please, New York Senate, vote in favor of marriage equality today, my family would really appreciate it."

After news of progress in the northeast broke, Harris excitedly rejoiced with his followers. "It passed!" he exclaimed.  "Marriage equality in New York! Yes! Progress! Thank you everyone who worked so hard on this. A historic night."


Harris and Burtka became the parents of fraternal twins, Harper and Gideon, in October 2010 via a surrogate. *Oh. How I wish to be the mother who bears their child. Haha! Seriously, two years ago I've been searching for places that have sperm bank because I really wanted to feel the beauty of being a mother, but as I was googling, it turns out that this process is illegal for Muslims in Malaysia*

It is IMPOSSIBLE to have same-sex marriage legalized here, in Malaysia. From one p.o.v. (religion) it is considered haram or sinful..erm.Very sinful. But from another p.o.v. (human rights) there's no such thing as having just two gender types in this world : male and female. It's not just about gays and lesbians, it's more than that. What about the maknyah, bapuk, etc.?
These people deserve to be happy, and if getting married to one another will make them happy, why shouldn't the government legalize it?  Why should you care what kind of sexual preferences they have? Who are you to judge them? Who are you? You are human. Like them, you are plain human. Nothing more. Yes, I admit that I used to put stereotypes on people that I just met *without actually getting to know them*. But that was 3 years ago.

Learn how to not judge others by that stupid thing called first impression.
And don't ever stereotype other people.

Monday, May 30, 2011

Cerita Dewasa....whaaattt??

ye. Cerita Dewasa. What the..??
Ok. aku saje lah google nama sendiri kan semalam.
Pastu, first entry yang kuar adalah "(nama aku) - facebook - Cerita Dewasa" OKlah.contohnya macam ni haa "Noor Tim Burton - facebook - Cerita Dewasa".

Aku click link tu. Then dia terus pergi ke laman utama website Cerita Dewasa tu. Ish..Tak mengamuk pulak aku depan laptop semalam kan! Ye lah, korang bayangkanlah..nama korang tetiba dikaitkan dengan website-website yang tak senonoh. Kalau *I mean, KALAU jelah* bapak aku google nama anak-anak dia ke, tak pasal-pasal dia jumpa nama anak dia ni dekat website low-class tu. Hisshhh..maunya tak kena sebat pulak kan!

Dah.jangan nak memandai buat assumptions. Aku TAK PERNAH pergi melencong dan melayari websites yang tak senonoh macam tu! I don't even know the existence of Cerita Dewasa's website, okay!


Damnit!!

Saturday, May 21, 2011

Sailor Moon! XD



Original / Romaji LyricsEnglish Translation
GOMEN NE sunao ja nakute
yume no naka nara ieru
shikou kairo wa SHO-TO sunzen
ima sugu aitai yo
I'm sorry I'm not candid.
I can say it if in my dreams.
My thoughts are about to short circuit.
I want to see you right now!
nakitaku naru you na moonlight
denwa mo dekinai midnight
datte junjou doushiyou
HA-TO wa mangekyou
I'm just about to cry -- moonlight
I can't call you, either -- midnight
But I have a simple heart, so what can I do?
My heart is a kaleidoscope.
tsuki no hikari ni michibikare
nandomo      meguriau
With the light of the moon to guide us,
we'll be brought together by fate many times over.
seiza no matataki kazoe
uranau koi no yukue
onaji kuni ni umareta no [1]
MIRAKURU ROMANSU
Counting the twinklings of the constellations
is how I foretell love's whereabouts.
Born on the same earth [1]
Miracle romance
[Instrumental]
[Instrumental]
mo ichido futari de weekend
kami-sama kanaete happy end
genzai kako mirai mo
anata ni kubittake
To be together once more this weekend...
God, please grant me a happy end.
In the present, past, and future,
I'll be completely devoted to you.
deatta toki no natsukashii
manazashi      wasurenai
I can't forget that dear look in your eyes
when we first met.
ikusenman no hoshi kara
anata wo mitsukerareru
guuzen mo CHANSU ni kaeru
ikikata ga suki yo
Out of tens of thousands of stars,
I can find you.
Turning even chance into an opportunity...
I love that way of life!
[Instrumental]
[Instrumental]
fushigi na kiseki KUROSU shite
nandomo      meguriau
A wondrous miracle growing closer.
We'll be brought together by fate many times over.
seiza no matataki kazoe
uranau koi no yukue
onaji kuni ni umareta no
MIRAKURU ROMANSU
shinjite-iru no
MIRAKURU ROMANSU
 
Counting the twinklings of the constellations
is how I foretell love's whereabouts.
Born on the same earth
Miracle romance
I believe in this
Miracle romance 
 
 




Bahasa Translation
Maaf ku tak pernah berterus terang
Bukan ku tak mempercayaimu
Namun sebelum ku berganti rupa
Ingin aku menemuimu

Ku kan bermandi cahaya bulan
Yang cemerlang di malam yang cerah
Memang telah lama kurasakan
Ingin menolong yang lemah

Tiba-tiba keajaiban terjadi
Kekuatan muncul di diri

Untuk melawan semua kejahatan
Kekuatanku harus digunakan
Menegakkan segala kebenaran
Ini keajaiban alam
Aku mempercayainya
Ini keajaiban alam

Saturday, May 7, 2011

Saya pergi Salon baru~

Haaa..."Salon baru" bukan bermakna 'Salon yang baru di-launch', tapi 'Salon dah lama ada tapi baru tergerak hati nak pergi'. Hekekeke.. Before ni pergi K & C Salon. Situ pun ok je sebenarnya, dia potong pun ok gak. *amoi,cun dowh* Dialah owner, dia jugaklah yang potong and style and cuci rambut. Kadang-kadang customer ramai, lagi-lagi on weekends.

Hari ni, abang aku nak gi 'buat' rambut. Haaa..maksudnya lebih kurang macam, dia taknak potong yang biasa2 tu, tapi dia nak style2 sketlah gituuu.. Huhu.. So, disebabkan K & C Salon ada satu pekerja dan ramai customer, maka aku pun suggestkanlah tempat lain. *Ceh, suggest konon. Padahal tak pernah pegi pun*

Pusing punya pusing, kitorang pun sampailah satu tempat nama Zig Zag Salon. *Haaa, nama pun gempak kaann?* Masuk-masuk je, aku nampak belum ada customer lagi, and pekerja pun ramai *ada 4 perempuan, 1 aww aww, and owner dia lelaki. Total - 6orang*. Abang aku ni, tak pernah pegi salon malon ni.. So, dia senyaplah sket.huhu..aku pun terangkan style rambut yang dia nak, dekat amoi gunting rambut tu. Awal-awal je abang aku tu senyap, lepastu, dia sendiri yang sambung terangkan. Hohoho..

Oh. Yang jadi tukang gunting rambut aku ni adalah....si OWNER Zig Zag tu sendiri taw! Hehehehe.. *Hah.banggalah sangat. Padahal sebenarnya pekerja-pekerja tu tak reti gunting sebab rambot kau tu BerMASALAH sangat okay! Sebab itulah owner yang expert tu tolong guntingkan. Paham??*

Dia tanya 'dulu u gunting kat mana?' Aku cakap dekat salon K & C tu. *Dia kata 'o0oo'..tapi muka dia macam tak tau je salon tu.huhu*
Dia tanya lagi 'mesti orang itu gunting cepat2 kan?' Aku dalam hati dah wah.macam mana dia tau ni. Aku jawab 'hah.betullah.sebab dia sorang saja dalam kedai tu,customer ramai, jadi dia potong cepat-cepat.eh,macam mana u tau?'
 Dia kata 'sebab rambut u ni dia potong ok, tapi dia ikut jalan shortcut. Dia guna gunting yang senang dan cepat mau gunting rambut. Jadi lepas seminggu dah potong, rambut u yang hujung2 ni lebih mudah bercabang. Betul kan?' Aku jawab 'wah.betul lah!'
Dia sambung lagi 'itulah...banyak yang buat macam itu..itu macam tak bagus hoh..Rambut ni, kita kena ambil time nak potong, tak boleh potong laju-laju cepat-cepat maa..'. Aku reply 'hm.betul, betul.rambut memang kena jaga dengan betul. Takpe, lepas ni i pegi u punye salon je. Hao maa?' Dia jawab 'hao de, u jadi regular customer lah. Nanti i bagi discount, okay?'. Kitorang pun gelak hahahaha~
Lah..aku tadi plan nak tulis pendek je sebenarnya..tapi dah jadik panjanglah pulok. Huhu.. OKlah. Endingnya, abang aku pun happy dengan end result rambut dia and, aku pun happy, maka for our next trimming session, we will definitely go to Zig Zag Salon~ ^^

Tuesday, April 26, 2011

8 Things Every Woman Must Try at least ONCE!

Too many women rely on men to make them happy, but I think it's time to take matters into your own hands. If you feel like your days have been stuck on autopilot, then don't worry! These are 10 ways to take your boring and dull life from Groundhog Day to grand -- in no time flat:

1. Go on a Non-Diet
Some women avoid the cookie jar, count calories *I know I do* and refer to yourself as 'bad' if you dare enjoy two or three slices of a cake. Hating our bodies has become a pastime that running down a list of flaws to friends actually counts as conversation. Oh my God!
Try it! Enjoy the papaya juice, eat the Burger King's Whopper burger and order McDonald's apple pie! Just as eating salad for one day won't make you thin, a few fun dinners with friends won't make you fat too!

2. Book Your Dream Vacation - Go Alone if You Have to!
You've always wanted to see Rome or Bandung or Sipadan Island, but you never seem to have the time and if you did, you don't have anyone to share it with.
Try it! The truth is that the time is never 'right' to do something amazing. Let's face it - it's easier to make excuses than actually do that thing. You have to make the time. And if there's no one to accompany you, then who knows? You might meet someone special there!

3. Cut the Credit Card Noose
Okay. Call your credit card company and renegotiate your APR - there's a good chance it's higher than you realize. Then, open up a separate savings account because you are about to save some serious cash, lady. Make your own coffee at home instead of buying it at Starbucks. Oh, pack your own lunch as well. These two will save you around RM200 to RM300 a month!

4. Kick your Celebrity Addiction
A friend of mine loves to blog-hopping every single day for God-knows-how-many hours in front of the laptop.
Try it! Toss the tabloids and magazines. Disconnect from internet and switch off your computer. Pick up the phone and catch up with old friends. Browse your local bookstore and get to know the world you live in, seriously. Go out there and look at the world!


5. Date Yourself - Exclusively
Take some time to enjoy your own life, pamper your passions, hone your hobbies and truly get to know yourself. *sometimes other people know you more than you know yourself*


6. Work at Your Dream Job
Whether it's writing, accounting or opening your own bake shop, there is no reason you can't be doing something you love while earning a solid paycheck. You just have to be smart about it. Start a blog, take a class or sell cookies out of your kitchen on the side while you work at your current position. The more you indulge your dreams as a hobby, the more likely it is that it will ignite your passion and have you brainstorming new ways to make your dreams come true. Motion creates motion: Sitting there complaining that you missed your chance will get you nowhere fast. *my older sister works as a teacher and she loves writing. Her colleague offers her to write a script for a play. She accepted it and now she is a scriptwriter!*

7. Tackle your Biggest Fear!
Be it cockroaches, heights, or public speaking, every gal has something that leaves her shaking in her heels. Look, no one suggesting you sleep in a cemetery. But taking small steps to overcome your fear is healthy. Not only will it increase your confidence; it will also likely show you that you have given whatever it is more power than it deserves.

8. Let Go of the Past.
You've had the same look since school or college *I did but then I changed mine during college*. You even wear some of the same clothes. Yes, you were a total cutie back the - but that was 10 years ago! You may not realize it but trends, face shapes and body types change over the years, which is why it's important to freshen up your look every so often. For starters, cut and change your hairstyle to the ones you never tried.

Whatever you do, do it wholeheartedly and with passion! ^,^

Wednesday, April 20, 2011

Vacation mode - ON.

Ya, setelah mengharungi exam yang pelbagai, sekarang tiba masanya untuk berholiday. Yeay!~ Gohohohoho...

Ok. Hint for my upcoming blogs; semua orang nak kurus (ok.most people lah), jadi ada di antara mereka guna method 'tak makan' untuk jadik kurus. Beta pun akan kurus tak lama lagi, starting next week to be exact. Why kurus? Because I won't be able to eat properly. Why takleh makan? Because my mouth will suffer if I eat certain food. Why mulut suffer? Because there'll be metal in my mouth. Why metal? Because I'll be wearing...... Gehehehehe...you guys guess lah! ^^

Friday, April 15, 2011

Esok paper LitCrit! *Literary Criticism*

Sekarang jam 9 malam. Aku masih lagi belum bukak buku *tapi memang takde specific buku pun..pakai notes je.huhuhu*. Tepat 12jam selepas ini, aku akan menghadapi exam LitCrit. Tapi satu haper pun aku tak baca lagi nie weyh!!!! *dah tu, rajin plak kau berblog-blog nie kaaaannn*.

Apa yang mungkin keluar?
- Chinva Achebe (Things Fall Apart)
- Feminist Theories
- Eco-criticism
- Transcendentalism
- Existentialism
- Multi-culturalism (Homi Bhabha and hybridisation, Spivak and subaltern)
- Psychoanalaysis
- Surrealism

Aku pnye method kan, pakai google, guna wiki. Huhuhuhuhu... *kalau mcm gini cara blaja, lingkuplah exam kaauuu*. Taklah. This "google-method" is used strictly for subjects yang mmg general dan tak berapa nak specific serta takde buku. Hah.lecturer ni dia pakai notes yang dia ambil from keratan-keratan artikel dan journal, *dan possibly wiki*, lepastu dia compile and bind kan je. So, logiklah kan kalau guna the google-method. Hohoho.. Anyway, beta dah bertekad untuk TAK TIDUR malam ni, dan study habis-habisan!

Ni bawah ni, stok makanan untuk malam ni. Huhu.. :
Mula-mula, maggi. Tiga jam lepas tu, keropok roller coaster plak. Then, 2 jam selepasnya, coklat cadbury *nyumnyum!*. One hour after that, maggi tomyam. Lepas subuh, biskut jacobs tu buat sarapan pukul 7 pagi kang. Hehehe.. Ni stok air plak:

Redoxon ni tengah minum. Pukul 12 kang Cadbury hot chocolate tu. Then, around 3am, nescafe white coffee. For breakfast, milo fuze.

Daym! Ni bukan stok mknan untuk study.tapi stok mknan untuk gemuk dengan cepat dan berkesan! Hahahadoiiiyaaaiii~ T_T

Friday, April 8, 2011

Lately rasa sengal..

Hah.bukan sengal kepala otak. Tapi sengal-sengal badan. Dengan kata lain, sejak kebelakangan ini, beta rasa tak sedap badan *tapi yelah, badan aku bukannya sedap sangat pun. Buncit. Hahaha* Anyway, sekarang musim exam, jadi mulalah perut beta buat perangai *perangai??* oh.perut beta mulalah meragam.

Kenapa ye? Ntahlah.tapi setiap kali nak final exam, mesti perut memulas-mulas gitu. Macam ada blender dalam perut ni, then blender tu blend usus-usus beta dengan ganasnya. Serious dowh! Compartment-mate beta (yang duduk 4meter jauhnya) pun berkata "kuat gila perut awak bunyi!". Jadi, aku pun tanya kaklong aku pasal sakit perut ni *Liana Laili memang pakar mengenai bab kesihatan ye*. Dia kata "awak ni stress nie..." Beta pun, "o0ooo..." Badan beta panas dalam and ada batuk plus hingus sket2. So, dia suruh minum air badak.




Ni lah air badak, atau nama scientificnya air penyejuk badan cap kaki tiga *aku seriously tak tau kenapa namanya cap kaki tiga tapi gambar badak tu ada empat kaki...*. Hah. Ni lah rupa meja beta bila dalam keadaan bersepah haruk! Hahaha~ ada apa tu..., sikat pink yang dapat free from sunsilk, pastu sebelahnya ada vaseline, notepad, then ada laptop dengan my celcom broadband. Huhuhu~ Sambung cerita. Oleh kerana beta period, jadi kaklong beta suruh makan makanan yang TIDAK pedas. Dan disebabkan lauk tengahari kat cafe tu smernye tinggal lauk-lauk yang pedas *beta terlambat beli*, jadi beta pun belilah kuey tiow kungfu :


Ni beta beli from Cafe Ameenah...hurm..tak sedaplah.. Beta rasa kuey tiow kungfu daripada Cafe Asiah lagi sedap.. Jadi, kepada korang-korang, kalau nak makan kuey tiow kungfu, makanlah di Cafe Asiah yerp! Hohoho..

Hopefully esok lusa oklah badan ni..malas nak pegi klinik sebab tak suka makan ubat. Reason yang lebih concrete, beta mahu sistem imunisasi dalam badan ni rajin sikit bergerak. Jangan bergantung harap pada ubat-ubatan yang banyak bahan kimia ni. Daripada kecik pun memang beta jarang makan ubat kalau sakit. Kena paksa dengan family, barulah telan ubat tu. Kekekeke~

Monday, April 4, 2011

Kalie Shorr is WAY BETTER than Rebecca Black

Well, well, I’m sure you guys have heard of someone named Rebecca Black. She’s the one whom media have been comparing with Justin Bieber (this was before her debut song came out on Youtube). Once the video’s uploaded, my oh my, loads *I mean, really, LOADS* of people are *yes, not were, but are* bashing and commenting and criticizing and etc, on the video, the song, and her as well. This is her video:




Last few weeks, Friday’s songwriter said: "I remember writing 'Friday,'" Wilson says. "It was on a Thursday night, but I finished it on Friday morning. And I knew it was silly, you know? 'Tomorrow is Saturday, and Sunday comes afterwards.' I mean, everybody knows that, obviously, but I wanted the song to be simple and kind of sweet. People talk so much about how silly or stupid the lyrics are, but pop songs, they're meant to be catchy and to tell things in a simple kind of way. I feel bad that Rebecca has been getting so many people criticizing the song because it was me that wrote it."

Personally, for me, it’s not about the song, but it’s more on her voice. Listen to this: 



Now, now, have you heard Friday’s version by Kalie Shorr? If you haven't, then you should! She has a much more nicer tone of voice to listen to. Friday is actually a pretty decent song if it was given to the right person, hence the right voice. Or maybe, just not Rebecca Black's voice. Huhu~ Oh.this is Kalie Shorr: 





Friday, April 1, 2011

Cuti 5 Bulan.

Haaaaappppeerrrr?? CUTI 5 BULAN??

Hm..yelah.saya tak dapat nak register ape-ape subjek untuk short sem tuu.. yang saya bleh register untuk short sem, cuma dua subjek je. Dan dua-dua subjek tu saya tak dapat.

Pada awalnya (awal-awal sem ni), saya memang merancang taknak amek short sem pun. Tapi lepas dapat masuk caklempong tu, aku pun plan lah nak amek gak short sem kali ni. Tup-tup, tak dapat nak register plak. *bak kata orang, kita hanya mampu meng-plan, Allah jua yang menentukan* Anyway, tak dapat amek short sem pun, takde hal lah beb. Dapat lah wa cuti lama-lama. Ho ho ho...

Plan sepanjang cuti sem nanti, beta rasa beta nak amek kelas violin. Haritu dah tanya mamat kedai tu, dia kata, “bulan empat kitorang start hoh”. (hah.skang dah bulan empat lah!) takpe. Beta tanya lagi, dia kata, “bulan lima pun boleyh maa.. ho ho”.

Plan seterusnya, bekerja lah kaaaannnn, ape lagi~ *kalau tak kerja, ibarat beta ni menghabiskan beras kat  teratak beta tu je lah kan* Bulan puasa start lebih kurang August, then, raya hujung August, smpailah September (tarikh register sem 1 adalah pada 11september). So, beta rasa, dengan sifat pemalas-tahap-dewa beta ni, beta kerja sampai bulan July je lah. Harharhar~ Bulan puasa tu, beta duduklah rumah, kemas-kemas apa yang patut (dah nak raya kaann) and beta pun nak ikut ayahanda beta pergi masjid buat terawih. Kalau beta kerja (ni bukan kerja office hours ye. Ni kita bercakap tentang kerja yang kat shopping complex tu), dah tentulah beta balik pukul 10 dan terlepaslah beta nak terawih di masjid.. Jadi, decided. Beta bekerja sehingga July sahaja. Kerja apa..? Beta dan adik beta dah buat tiga pilihan, nanti tinggal nak pegi apply je.

Plan selanjutnya…? Hek hek hek. Ni plan ni, beta malu plus segan lah nak beritahu. Huhuhuhu~ kalau plan ni jadik, nanti sem1 tengok je lah ye ape yang terjadi kat diri beta ni. Huhu~

Wednesday, March 30, 2011

Honk For Japan!

Ryan Higa - Honk For Japan!



*if you can't view the video, then please click here. It will lead you straight to this particular Ryan Higa's video on youtube. He said, "For every 1,000,000 views that this video gets, I will donate another $600". And it's already over 4million. So, people! Let's make it 5mil for Japan! ^,^

Friday, March 18, 2011

Gamaliel & Audrey Tapiheru



Gamaliel and Audrey are siblings. I think they're really awesome in singing this lady gaga's song. You have to listen on how they sang it. takde pakai minus one or ape-apelah yang berkait. Diorang just pakai ape tu...beatbox..? haha..ntahlah beta tak tau term-nya ape. huhu..

oh.ya.ada tiga orang in this video. sorang lagi tu namanya Cantika. Dunno why, but I don't really fancy her. Those two are better off without her, I guess..
Maybe she has some sort of pengaruh or 'orang dalam' dalam industri hiburan kat Indonesia tu, so that's probably how they managed to go/dive into the mainstream.

Anyhow, this video is great and don't forget to check out other videos from Gamaliel and Audrey Tapiheru on Youtube!~

Suggestions:

Tuesday, March 15, 2011

Lorhhh..

hek eleh. Rupenye post bawah ni masuk dlm draft je. terlupa nak click 'publish post'. ciss..

Thursday, March 3, 2011

Busy Gile!

ok.ok. mungkin beta exaggerate. tapi ye,bagi beta, memang lah seminggu, dua minggu, tiga minggu kebelakangan ni, beta sangatlah busy. Adik beta suruh beta balik (dia tengah cuti semester), tapi beta tak jugak balik-balik. minggu ni pun ada my parents punya wedding anniversary..tapi ada event. So, xdapatlah balik rumah celebrate dgn family.

*weh.mu ni busy haper sebenarnya hah?* /fine.aku tanya sendiri,aku jawab sendirilah kan/
1. Assignments: Semantics. My God! dia bagi non-stop okeyh! habis satu, dia bagi lagi satu, dah habis yang ni, dia bagi yang tu plak. And,ni bukan kerja empat or lima helai. Ni kerja berpuluh helai ye.

2. Presentations: kelas LitCrit ada dua prsntations for this sem. Error ada dua jugak Da'wah ada satu. RomVic ada satu. Islit pun satu. Event ada satu gak.

3. Research papers: Litcrit ada dua kena buat. Error pun dua. Da'wah satu. RomVic satu. Islit pun satu.

4. Activities: Theatre Club, beta jadi Financial Controller untuk Nusantara Theatre Week dan Catering untuk Mass Gathering Theatre Club. ELITS, pun beta jadi Financial Controller jgak. *ye.beta tau.beta gila kuasa. bukan gila duit.gila kuasa. muahahahaha~*

5. Club: Caklempong. but i won't put caklempong under my busy-ness stuff. because i adore caklempong very much~ yes,i will do anything for caklempong. I've decided to take short semester because of my wanting to keep on playing caklempong through the semester (yup.NOT because of 'alaa,dia nak grad dah.aku kena amek s.sem utk spend more time dgn dia') . And oh.i've even ignored the one ELITS meeting because caklempong needed me for the Ummatic Week event early this week. he he he


ape lagi? dah kot..for now lah. Oh! oh! Marilah kita sama-sama berdoa agar subjek LE4000 yang beta reserve tadi, dapat beta ambil untuk short semester ini. tq~ ^^

Thursday, February 24, 2011

Who the H***??

Oh. Who the h*** is Hanis Zalikha?

Saturday, February 12, 2011

Song of the Week! [Christina Perri - Jar of Hearts]

Here's Jar of Hearts by Christina Perri. =)



I know I can't take one more step towards you
Cause all that's waiting is regret
And don't you know I'm not your ghost anymore
You lost the love I loved the most

I learned to live half alive
And now you want me one more time

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are

I hear you're asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms

And learn to live half alive
And now you want me one more time

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are

Dear, it took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time that we kissed
Cause you broke all your promises
And now you're back
You don't get to get me back

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Don't come back at all

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don't come back for me
Don't come back at all

Who do you think you are?
Who do you think you are?
Who do you think you are?



*oh.p/s: few days ago, my first love tibe-tibe contact i blek. And,of course lah i dah takde his number because of tukar-tukar hp these past years. Tapi nombor dia bukannya susah sgt pun nak ingat so i was really shocked to see his number popped out on the screen. I was like, ok that's weeiiiirrrrrddd.. Lah.rupanya dia baru lpas break from a relationship yang 4-5tahun lamanya. And so, dia lonely and he said he just needs someone to talk to. In my other words, orang-orang yang lonely macam ni hanya memerlukan someone untuk mengisi masa kosong mereka yang dahulunya pernah diisi oleh their exes. So, ok je lah.layan je laaahh..*

Tuesday, February 8, 2011

Andeka Caklempong IIUM~ ^^

Andeka Caklempong IIUM is awesome! wuh! hahahahahaha~~

Ceritanya, *dah.kepada sesiapa yang xnak dgr cerita pampers, bolehlah silelah close tab or window ni. terima kasih* hari tu (tak ingatlah bile ntah) beta pergi eduCafe for interview session andeka caklempong ni lah. Dahlah pegi dengan tak preparenya, apenya lagilah. So, datang-datang tu mmg blur, ada mamat tegur, dia kata "awak ambil borang di sana, isi, dan duduk. kemudian ktorang akan panggil awak". So, beta pun isi lah borang tu. Merepek sana-sini, potong sana-sini, messy gila borang tu dowh! haha.. After about 7-8 minutes, one of the guys called out my name. I was interviewed by a guy named harith/haris/hariz.

I thought (I REALLY thought) that they would just interview me, i mean, there would ONLY be an interview session for this Club/Musical group. but then, after the interview, they told me to wait and sit kat tepi-tepi so that they could call my name for auditions. OK, auditionSSSSSS.. plural,not singular. *Oh,anyway, ada tiga audition je pun. bukannya 15. kecoh lebih beta ni. hahaha*

The first audition adalah dengan kompang. KOMPANG Okaaayyyyy~ OMG.macamlah aku pernah main kompang nie. Budak2 yang main kompang time kat knduri kahwin pun aku tak hirau dan lari jauh2 (sbb diorg ramai,dan bising,pekak telinga beta). So, for beat yang laju and normal, aku ok je. Sampai beat slow, aku pun ketuklah kompang tu, tapi rupenya aku tak ikot beat yg btol *hello, dua org before beta xde kena main beat slow pun. beta plak yg first kena main beat slow tu. so, beta tak tau mcm mane bunyik kompang tu dlm beat yg slow*. Anyway, the auditioner/interviewer pun tunjukkan how it sounded and i played/ketuk the kompang.

Next, kena ketuk mende yang ketuk2 tu. aaa...mcm mane nak explain ea? nama dia bonang, or maybe tingkah, i'm not sure but it looked like this.
hah.jgn pandai2 nak assume tu beta pulak ye. Dah tentu-tentu budak dlm gambar ni, pakai baju sekolah. Diulangi, BAJU SEKOLAH. beta punya baju sekolah dah dibakar (yes!) pada malam hari beta habis spm. hohoho.. hah.sambung cerita. The auditioner/interviewer/ape2lah, main lagu ikan kekek mak iloi-iloi tu. Dia main skali, (laju dowh!) then dia kata, "ok, smer tau tu lagu ikak kekek kan? hah.akak main lagi skali, pastu korang praktis 2minit then main sorang-sorang". Beta dah 'whaaaattttt??? haper jadah??' Tapi xkesahlah, beta redah je lah. hahaha. lpas 2minit, auditioner tu panggil nama and mine was the second. I think i did ok je lah.

Then, ingatkah dah habis, rupenya ada lagi satu. huhu.. Auditioner tu kata dia akan ketuk mana-mana bonang yang dia suka, and we had to guess what note was for that particular bonang yang dia ketuk. oh. bentuk bonang adalah seperti ini:
Maka, dia pun ketuk and i thought i heard the 're' note. And so i gave out the answer to the auditioner. And she said "okay.ape2hal nanti kitorang mesej ok. Thanks for coming to the audition~"

Huuu..when she said 'thanks for coming', I really thought...there,that's it, i didn't get it, i've failed.. To be honest, I was quite confident for the interview part because i'm quite good in interview thingy. So far, I've never failed to get into activities/clubs/jobs/stuff that use interview as their medium to employ/get new members. But audition....? Hurmm..nope, i'm just not good enough for auditions.

But, but, but! Two weeks later, while i was on my way to go back for Thaipusam holiday, they sent me this message, "Salam..CONGRATULATIONS!!! U have been accpted as a new member of Andeka Caklempong Club! We will have a pre-induction on tuesday,8th feb,8.30pm at cklmpng training room,next to female musolla,CAC,as usual,punctuality is crucial! ;p hope to c u there. Please reply to confirm that you have receive this message. p/s:do bring pen n paper. -majulah cklempong utk negara-"
I was like, melompat dowh! serious! dahlah time tu beta berada di tube ktm yg jalan ke seremban tu.ramai orang tapi tak padat dan sesak.tapi ada orang lah sekitar beta time tu. But of course lah.beta tak melompat tinggi-tinggi. Beta lompat takat tinggi buku lali je, sambil tersenyum dan sengih macam orang gila.

Muahahahaha~ Akhirnya, berjaya jugak beta masuk. Sebenarnya, beta berminat nak masuk Gamelan, tapi takdir tidak membenarkan kami bersatu. Terlepas tarikh lah, section closed lah, etc. Jadi bila dapat masuk Andeka Caklempong nie, beta sangat-sangat Sangat Gembira~  \^,^/

Sunday, February 6, 2011

List of Movies for 2011 [5/5]

161. Ouija

Starring:
-


162. Pierre Pierre
Starring:
Jim Carrey


163. Premium Rush
Starring:
Joseph Gordon-Levitt, Michael Shannon, Jamie Chung, Dania Ramirez


164. Rambo 5
Starring:
Sylvester Stallone


165. Rampart
Starring:
Woody Harrelson, Ben Foster, Ice Cube, Steve Buscemi, Anne Heche, Cynthia Nixon, Sigourney Weaver, Robin Wright


166. Rec 3
Starring:
-


167. Red State
Starring:
Michael Angarano, Kyle Gallner, Stephen Root, Melissa Leo, Michael Parks, John Goodman, Ralph Garman


168. Scary Movie 5
Starring:
Anna Faris


169. Scream 4
Starring:
Courteney Cox, David Arquette, Nev Campbell


170. Shark Night 3D
Starring:
Sinqua Walls, Chris Carmack, Alyssa Diaz, Joel David Moore, Sara Paxton, Dustin Milligan, Katharine McPhee


171. Silent Hill 2
Starring:
Radha Mitchell


172. Sin City 2
Starring:
-


173. Son of no one
Starring:
Al Pacino, Channing Tatum, Ray Liotta, Katie Holmes, Tracy Morgan, Juliette Binoche, James Ransone, Jake Cherry


174. Source Code
Starring:
Jake Gyllenhaal, Vera Farmiga, Michelle Monaghan, Jeffrey Wright


175. SWAT 2
Starring:
-


176. Taken 2
Starring:
Liam Neeson


177. Terminator 5
Starring:
Christian Bale


178. Terra Nova
Starring:
-


179. The Debt
Starring:
Sam Worthington, Helen Mirren, Jessica Chastain, Ciaran Hinds, Tom Wilkinson, Marton Csokas, Jesper Christensen, Romi Aboulafia


180. The Divide
Starring:
Milo Ventimiglia, Ashton Holmes, Michael Biehn, Lauren German, Peter Stormare, Rosanna Arquette, Courtney B. Vance, Michael Eklund, Ivan Gonzalez


181. The Hobbit
Starring:
Ian McKellen, Andy Serkis


182. The Host
Starring:
-


183. The Lady
Starring:
Michelle Yeoh, David Thewlis


184. The Vow
Starring:
Rachel McAdams, Channing Tatum


185. Tom and Jerry
Starring:
-


186. Total Recall
Starring:
-


187. Trespass
Starring:
Nicolas Cage, Nicole Kidman, Jordana Spiro


188. Unbound Captives
Starring:
Hugh Jackman, Robert Pattinson, Rachel Weisz, Garret Dillahunt, Nicola Peltz


189. Universal Soldier 4
Starring:
Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren


190. Upside Down
Starring:
Jim Sturgess, Kirsten Dunst


191. Wanted 2
Starring:
James McAvoy, Angelina Jolie


192. Water for Elephants
Starring:
Robert Pattinson, Christoph Waltz, Reese Witherspoon


193. Wimpy Kid 2
Starring:
Zachary Gordon, Steve Zahn


194. Wolverine 2
Starring:
Hugh Jackman


195. Wrecked
Starring:
Adrien Brody, Ryan Robbins, Caroline Dhavernas, Adrian Holmes, Jacob Blair


196. X-Men First Class
Starring:
Patrick Stewart




*i can't wait for 'Taken 2' and 'Diary of a Wimpy Kid 2'! hwee~  \^,^/*